De Mads, Logo

Studio

De Mads beschikt over een veelzijdige, ultramoderne studio. De studio is ingericht om professionele opnames voor CD-producties te maken maar wordt daarnaast ingezet om demo-opnames te produceren. De filosofie van De Mads is dat kwaliteit toch laagdrempelig moet kunnen zijn. Dit is terug te vinden in o.a. de tariefstelling voor demo-producties. Voor studiowerk wordt altijd de beste apparatuur ingezet, zowel voor demo- als voor commerciële producties. De werkwijze voor de commerciële producties is uiteraard wel anders dan voor demo's. Daarom wordt onder twee verschillende labels gewerkt.

M.I. Sound Recordings is het label voor het professionele werk. Volledig op maat worden voor de klant opnames gemaakt, worden een pre- en/of postmix gemaakt en kan uiteindelijk een volledige gemasterde CD opgeleverd worden.

De Mads Recordings is het label waarop bands of artiesten een demo-opname of een eerste CD-release voor kleine oplagen kunnen produceren. De tariefstelling is laagdrempelig zodat het maken van een CD voor iedere muzikant binnen bereik komt.

Het hart van de studio wordt gevormd door ProTools. Alles bij elkaar heeft deze studio een uitrusting waarmee het niveau van de grote studio's in Nederland geëvenaard of zelfs voorbijgestreefd wordt.

Gebruik maken van de studio?

Uitrusting

De Studio is speciaal ontworpen door een acousticus, een geluidsspecialist. Het plafond en de wanden zijn van natuurlijke materialen. De akoestiek kan aangepast worden door verschuifbare wandbekleding. Speciale panelen in de controleruimte zorgen ervoor dat de ruimte ook geschikt is voor het mixen.

Live opnames

Uniek is de mogelijkheid om met de studioapparatuur opnames te maken van live-concerten die gegeven worden in de grote zaal van De Mads. Voor bands en artiesten schept dit de mogelijkheid om zeer laagdrempelig een live-CD te produceren met een kwaliteit die anders alleen voor een aanzienlijk hoger budget en met aanzienlijk meer inspanning gerealiseerd kan worden.

Vrijheid

Interessante mogelijkheden zijn onder andere dat de artiest/band zelf gasten (familie, vrienden, etc.) kan uitnodigen of entree kan heffen en hiermee (een gedeelte van) de opnamekosten kan terugverdienen. Ook kan de artiest/band bijvoorbeeld zijn bezoekers laten voorintekenen voor de verkoop van de live-CD.

Referenties

Tarieven

Tarieven studio

Item Tarief (inc. Btw) Per